Fundatia Alber

Fundatia Alber face parte din grupul Alber Holding. A luat nastere in Arad, in toamna anului 2017, pornind la drum impreuna cu o echipa entuziasta, cu experienta in domeniul ONG, profesionista si dornica de cat mai multe fapte bune.
Dorinta noastra a fost aceea de a returna comunitatii din care facem parte cat mai multa energie pozitiva, dar si resurse financiare care sa contribuie la cresterea calitatii vietii semenilor nostri, motivati de bucuria de a darui. Ne preocupa continuu transparenta in toate actiunile pe care le intreprindem dar si obiectivitatea in acordarea finantarilor.

Drumurile catre ceilalti au dus in primul rand catre educatia copiilor care a devenit tinta noastra principala deoarece credem ca aceasta este cea mai buna investitie, dar si pentru ca ne preocupa sa obtinem prin sponsorizarile pe care le facem un efect cat mai mare de multiplicare. Credem ca ajutand copiii de zi vom avea adultii de maine care vor reusi sa se ajute singuri, dar chiar sa-i ajute la randul lor pe ceilalti. Sustinem asadar proiecte educationale pentru copii si tineri selectate pe baza de concurs dar si organizate si implementate de catre propria noastra echipa. Proiectele au tematici dintre cele mai diverse, de la arhitectura si design, muzica, arta, cultura, incurajarea lecturii, progrese la scoala, protectia mediului, dezvltare personala, burse de studiu, cercetare, digitalizare, sport, amenajari interioare si exterioare, dotari materiale si multe altele, toate cu scopul de a contribui la cresterea nivelului de educatie in randul tinerei generatii.

Avem ca si parteneri profesionisti in domeniul educatiei, alte ONG-uri, profesori si invatatori, universitati, scoli, gradinite si crese, voluntari si multi oameni de bine.

Pe langa domeniul principal de finantare, suntem implicati de asemenea in proiecte sociale prin care sprijinim un numar mare de oameni afectati de boala sau aflati din diverse motive in dificultate, ne implicam in actiuni legate de covid si am deschis un centru de consiliere pentru copii si parinti „Impreuna”.

Privind catre viitor ne propunem sa continuam implicarea noastra in comunitate si asa cum spunea unul dintre beneficiarii nostri: Dorim sa lasam lumea putin mai buna decat am gasit-o.

Performanta unei societati este suma visurilor implinite.

Le suntem recunoscatori tuturor celor care de 6 ani sustin acest vis alaturi de noi. Astazi, prin Fundatia Alber, mii de copii si tineri pot sa viseze la o viata mai buna.

Fapte bune, impreuna

Visul nostru a fost acela de a creste calitatea vietii oamenilor din comunitatile unde Alber Holding activeaza.

Suntem privilegiati sa lucram cu oameni extraordinari, impreuna cu care am reusit sa ajungem la mii de beneficiari prin intermediul a zeci de proiecte de calitate.

#AripiPentruViitor

Am creat Fundatia Alber pentru sprijinirea diverselor proiecte, prin intermediul organizatiilor non-profit partenere, care se preocupa de cresterea performantelor educationale ale tinerilor.
Diferenta intre implinirea unui vis si renuntarea la el pentru totdeauna, se regaseste intr-o pasiune care a fost incurajata in fiecare zi.

Scoala inseamna aripile unui copil, iar in cadrul Fundatiei Alber am ales sa sprijinim viitorul copiilor si al adolescentilor.

Valori care definesc spiritul Fundatiei Alber

7
1. Educatie - Credem in educatie ca fundament al dezvoltarii societatii si generator de multiplicare
2. Impreuna - Credem si sustinem toleranta, parteneriatele, echipa, comunitatea
3. Schimbare - Credem in puterea de schimbare a fiecarui om
4. Profesionalism si integritate - Respectam valorilor organizatiei, a codului etic si a deontologiei profesionale
5. Dinamica - Ne adaptam continuu la nevoile comunitatii
6. Implicare - Rasplatim comunitatea care ne-a ajutat sa devenim ceea ce suntem azi
7. Respect - Respectam oamenii si spatiul, o valoare de baza imprumutata de la activitatea noastra principala in cadrul holding-ului
"Ma simt privilegiat ca am acceptat responsabilitatea de a structura organizatie non-guvernamentala prin care Alber Holding sa poata sprijini comunitatea in care a dezvoltat proiecte imobiliare. In calitate de presedinte al Fundatiei Alber sunt foarte preocupat de impactul pe care tinerii de azi (adultii de amine) il vor avea in viitorului comunitatii, al tarii si al umanitatii in general. Am convingerea asadar, ca doar prin eductia lor cat mai timpurie putem schimba in bine lumea in care traim.

Pe langa dezvoltarea de parteneriate cu organizatii non-guvernamentale in vederea realizarii obiectivelor educationale, vom fi alaturi si de cazurile sociale in limita unui volum de 10% din total activitate. Pentru viitor vom avea în vedere chiar si alte arii de nevoi de acoperit."

Presedinte Consiliu Director
Incepand cu anul 2017, adica de la infiintare, de presedinte al Consiliului Director al Fundatei Alber este detinuta de domnul Adrian Iva, prima responsabilitate fiind aceea de a organiza fundatia din punct de vedere procedural si strategic.

Ne bucuram sa-i avem azi alaturi de noi pe cei 3 membri ai Consiliului Director care jurizeaza si iau deciziile in ceea ce priveste proiectele educationale pe care le sprijinim pe baza de concurs.

Membrii Consiliului Director


Liliana Todea
Presedinte al Asociatiei Arcvia

Adrian Iva
Presedinte Consiliu Director

Aniela de Vegvar
Psihoterapeut si consilier dezvoltare personala

Viziune

Investim incredere in parteneriate echitabile cu organizatiile non-profit, asociatii de persoane sau profesionisti care ne impartasesc misiunea.
Viziunea noastra este aceea de a deveni un partener activ pentru proiecte educationale care sa asigure accesul noii generatii la cunostinte si modele pentru a crea plus valoare.

Misiune

Credem in responsabilitatea noastra de a contribui la dezvoltarea comunitatii din care facem parte, prin sprijinirea celor care au puterea sa schimbe viitorul in bine.
Misiunea noastra este sa investim in educatia tinerilor, ca fundament al unei societati de maine, mai sanatoase si mai prospere.

Copii si parinti #Impreuna

Centru de consiliere si sprijin
In parteneriat cu Asociatia Oaza

Ne adresam


Familiilor aflate in situatii de dificultate sau in risc de excluziune sociala.

Parintilor/potentialilor parinti ce au nevoie de sprijin pentru a face fata dificultatilor psiho-sociale care afecteaza relatiile de familie.

Copiilor care au nevoie de sprijin in ce priveste dezvoltarea lor armonioasa.
Oferim Consiliere familiala si Consiliere psiho-sociala

Prin activitati ca


Organizarea de grupuri de suport pentru familiile beneficiarilor.

Organizarea de sesiuni de instruire pentru parintii si apartinatorii beneficiarilor, sesiuni de tip Scoala parintilor.

Organizarea de excursii si tabere.