Fundatia Alber

Suntem parte din Alber Holding, unul dintre cei mai mari dezvoltatori rezidentiali din vestul si centrul Romaniei. In acest fel, toti cei care investesc intr-o casa sau un apartament nou, investesc de fapt in dezvoltarea comunitatii din care fac parte.
Ideea infiintarii Fundatiei Alber a luat nastere in cadrul grupului de firme Alber Holding. Acesta este un grup care desfasoara Activitati de dezvoltari imobilare. In Arad avem in portofoliu companiile Ared, Via Carmina, Romana Residence, Bermo, Imotrust Parteners Management si Imotrust Facility Management. In Oradea avem proiectul Ared, in Cluj proiectul Citadela Residence, in Timisoara proiectele: Vivalia, City of Mara, Nord One, iar în Brasov proiectele Alphaville.

Dorinta noastra a fost sa returnam acestor comunitati o parte din castigurile obtinute. In urma unei analize de nevoi, am identificat educatia ca fiind principala zona care necesita implicare.

Am pornit asadar la drum, Fundatia Alber fiind infiintata in 2017.

#2AniDeActivitate

Performanta unei societati este suma viselor implinte.
Multumim tuturor celor care, incepand din 2018, sustineti acest vis alaturi de noi.

Astazi, prin Fundatia Alber, sustinem copiii sa viseze la o viata mai buna.

#AripiPentruViitor

Am creat Fundatia Alber pentru sprijinirea diverselor proiecte, prin intermediul organizatiilor non-profit partenere, care se preocupa de cresterea performantelor educationale ale tinerilor.
Diferenta intre implinirea unui vis si renuntarea la el pentru totdeauna, se regaseste intr-o pasiune care a fost incurajata in fiecare zi.

Scoala inseamna aripile unui copil, iar in cadrul Fundatiei Alber am ales sa sprijinim viitorul copiilor si al adolescentilor.

Valori care definesc spiritul Fundatiei Alber

7
1. Educatie - Credem in educatie ca fundament al dezvoltarii societatii si generator de multiplicare
2. Impreuna - Credem si sustinem toleranta, parteneriatele, echipa, comunitatea
3. Schimbare - Credem in puterea de schimbare a fiecarui om
4. Profesionalism si integritate - Respectam valorilor organizatiei, a codului etic si a deontologiei profesionale
5. Dinamica - Ne adaptam continuu la nevoile comunitatii
6. Implicare - Rasplatim comunitatea care ne-a ajutat sa devenim ceea ce suntem azi
7. Respect - Respectam oamenii si spatiul, o valoare de baza imprumutata de la activitatea noastra principala in cadrul holding-ului
"Ma simt privilegiat că am acceptat responsabilitatea de a structura organizatie non-guvernamentala prin care Alber Holding sa poata sprijini comunitatea in care a dezvoltat proiecte imobiliare. In calitate de presedinte al Fundației Alber sunt foarte preocupat de impactul pe care tinerii de azi (adultii de amine) il vor avea in viitorului comunitatii, al tarii si al umanitatii in general. Am convingerea asadar, ca doar prin eductia lor cat mai timpurie putem schimba in bine lumea in care traim.

Pe langa dezvoltarea de parteneriate cu organizatii non-guvernamentale in vederea realizarii obiectivelor educationale, vom fi alaturi si de cazurile sociale in limita unui volum de 10% din total activitate. Pentru viitor vom avea în vedere chiar si alte arii de nevoi de acoperit."

Presedinte Consiliu Director
Incepand cu anul 2017, adica de la infiintare, de presedinte al Consiliului Director al Fundatei Alber este detinuta de domnul Adrian Iva, prima responsabilitate fiind aceea de a organiza fundatia din punct de vedere procedural si strategic.

Ne bucuram sa-i avem azi alaturi de noi pe cei 5 membri ai Consiliului Director care jurizeaza si iau deciziile in ceea ce priveste proiectele educationale pe care le sprijinim pe baza de concurs.

Membrii Consiliului Director


Ioana Maria Rosetti
Consilier educational

Todea Liliana
Presedinte al Asociatiei Arcvia

Popa Adina Nicoleta
Consilier juridic

Aniela de Vegvar
Psihoterapeut si consilier dezvoltare personala

Viziune

Investim incredere in parteneriate echitabile cu organizatiile non-profit, asociatii de persoane sau profesionisti care ne impartasesc misiunea.
Viziunea noastra este aceea de a deveni un partener activ pentru proiecte educationale care sa asigure accesul noii generatii la cunostinte si modele pentru a crea plus valoare.

Misiune

Credem in responsabilitatea noastra de a contribui la dezvoltarea comunitatii din care facem parte, prin sprijinirea celor care au puterea sa schimbe viitorul in bine.
Misiunea noastra este sa investim in educatia tinerilor, ca fundament al unei societati de maine, mai sanatoase si mai prospere.

Copii si parinti #Impreuna

Centru de consiliere si sprijin
In parteneriat cu Asociatia Oaza

Ne adresam


Familiilor aflate in situatii de dificultate sau in risc de excluziune sociala.

Parintilor/potentialilor parinti ce au nevoie de sprijin pentru a face fata dificultatilor psiho-sociale care afecteaza relatiile de familie.

Copiilor care au nevoie de sprijin in ce priveste dezvoltarea lor armonioasa.
Oferim Consiliere familiala si Consiliere psiho-sociala

Prin activitati ca


Organizarea de grupuri de suport pentru familiile beneficiarilor.

Organizarea de sesiuni de instruire pentru parintii și apartinatorii beneficiarilor, sesiuni de tip Scoala parintilor.

Organizarea de excursii si tabere.