Asociatia Carpaterra

Scoala verde pe pasunea de stejar seculari
Asociatia Carpaterra Scopul proiectului este conectarea tinerilor dar și a vizitatorilor la natură printr-un traseu tematic interactiv. De asemenea, proiectul propune către școlile din zonă, un traseu tematic cu trei puncte de interes pe tema biodiversității de pe pășune, traseu tematic ce poate fi inclus în programul Saptămâna Verde pentru școlile din zonă.
Proiectul propune amenajarea unor puncte interactive despre Natura, pe înțelesul publicului larg, cărăruile de pe pășune, deja existente, purtând pașii vizitatorului de la un punct la alt punct de interes. Acțiunile vor fi realizate prin interventii noninvazive, panouri și puncte interactive și săgeți din lemn, spații de relaxare și belvedere, toate pe structuri fără fundație (beton).
Treseul tematic interactiv se va realiza pe pășunea cu stejari de deasupra satului Mercheașa, recunoscută pentru arborele remarcabil: Bătrânul Carpaților – stejarul secular de la Mercheașa.
Prin proiect se vor realiza activități de ecologizare, instalare infrastructură, excursii educative în teren, un pachet educațional pentru profesori și promovare.
Data castigarii: 12.12.2023
Sponsor: Alphaville
Valoarea sponsorizarii: 48150 lei