Bursele Ioana Rosetti

iScoala etapa a 4-a: Bursele Ioana Rosetti
Bursele Ioana Rosetti Felicitari celor 3 scoli castigatoare ale concursului iScoala, etapa a 4-a: Bursele Ioana Rosetti, burse de studiu, sociale și de performanta pentru copii.

Scoala Gimnaziala ,, Gabriel Brola" Buteni, judetul Arad
Beneficiari: 40 de elevi
Echipa de proiect: 6 cadre didactice
Proiectul își propune prevenirea și combaterea abandonului școlar. Motivarea elevilor se va realiza prin acrodarea de burse sociale și de performanță calculate în funcție de frecvența școlară, progresele realizate si rezultatele la invatatura. Suplimentar elevii vor participa la module de dezvoltare personală pe diverse teme cum ar fi: gestionarea emoțiilor; comunicare, relaționare și roluri în echipa; voluntariat – teoretic și practic; priorități în viață; părinți și copii la bine și la greu; valori și reguli în familie și societate; etc

Scoala Gimnaziala "Lazar Tampa" Almas, Județul Arad
Beneficiari: 40 de elevi
Echipa de proiect: 5 cadre didactice
Proiectul are că scop motivarea elevilor în vederea asigurării progresului școlar, stimularea performanței academice, reducerea abandonului școlar și părăsirii timpurii a școlii. În acest sens, prin cele nouă obiective specifice, proiectul prevede acordarea de burse sociale și de performanță, achizitionarea de rechizite, echipamente sportive, alimente și participarea la activități de dezvoltare personală.

Scoala Gimnaziala Nr. 2 Curtici, Judetul Arad
Beneficiari: 75 de elevi
Echipa de proiect: 16 cadre didactice
Proiectul își propune prevenirea și combaterea abandonului scolar. Motivarea elevilor pentru prezența la școală se va realiza în două moduri: acordarea de hrană și implementarea unor jocuri de tip ”smart”. Prin intermediul acestor jocuri se urmareste obtinerea de rezultate masurabile pe trei paliere: dezvoltarea memoriei, dezvoltarea creativitatii si dezvoltarea gandirii laterale. Folosind la clasa aceste jocuri elevii invata in mod practic ce inseamna fixarea unor obiective, ii ajuta sa inteleaga importanta respectarii unor reguli, sa se adapteze la situatii neprevazute, sa rezolve probleme, sa interactioneze cu cei din jur si sa-si imbunatateasca starea emotionala.
___________________________
Sponsor: ARED - Arad Real Estate Development
Partener: Inspectoratul Școlar Județean Arad

Inspirația noastră pentru acest proiect a fost: Ioana Rosetti ( n. 1975- d. 2021)
Ioana a fost membru în consiliul director al fundației Alber încă de la înființare. A contribuit la punerea bazelor întregii activități, iar pe parcursul desfășurării proiectelor fundației a fost un profesionist desăvârșit ce a sustinut si a facut sa rodeasca întregul parcurs al acesteia în domeniul ONG. Energia ei bună și tot ce a însemnat pentru noi va rămâne piatra de temelie a fundației.
A absolvit Facultatea de Sociologie și Psihologie din cadrul Universității de Vest Timișoara în anul 2000. A avut o experiență bogată în domeniul asistenței sociale și în sectorul ONG din România. A lucrat în proiecte de prevenire a abandonului școlar. De-a lungul timpului Ioana a sprijinit copii și familii aflate în situații de dificultate atât în instituții de stat (DGASPC Timiș, DGASPC Hunedoara) cât și în organizații nonguvernamentale. A participat la reforma sistemului de asistență socială din România și a implementat proiecte finanțate prin: USAID, PHARE, POSDRU, POCU. A colaborat cu Fundația Serviciilor Sociale Bethany Timișoara, Societatea Civilă Profesională de Asistență Socială "Cristian Roșu și Asociații" București, Patronatul Judeţean al Femeilor de Afaceri din IMM-uri Cluj. A fost membră în Colegiul Asistenților Sociali din România și a publicat numeroase articole și studii în volume și publicații de specialitate.
Data castigarii: 04.11.2021