De-a arhitectura

„My school can be cool” Arhitectura pentru copii
De-a arhitectura „My school can be cool” este proiectul conceput de Asociatia De-a arhitectura, care se adreseaza elevilor, profesorilor, arhitectilor si parintilor care cred ca spatiul scolii conteaza si ne influenteaza modul in care gandim, simtim si actionam, atat in anii de scoala cat si mai departe, in viata. Noi, echipa De-a arhitectura, credem ca elevii, utilizatorii de zi cu zi ai scolii, sunt cei mai in masura sa ne informeze despre cum si-ar dori sa fie scoala care sa-i pregateasca pentru viata.

In acest program educational de design participativ, elevii redescopera cladirea si incinta scolii, isi imagineaza ce i-ar trebui ca sa devina locul unde ar dori sa invete. Apoi isi pun ideile in practica, trecand prin toate etapele si constrangerile unui proiect real, alaturi de o echipa de arhitecti si alti profesionisti ai mediului construit – designer, structurist, peisagist .... Astfel va creste aprecierea lor fata de spatiul scolii, vor simti ca acest loc le apartine si ca pot contribui la imbunatatirea lui.

Invatam impreuna ca schimbarea o putem face si pornind de jos, de la utilizatorii directi ai scolii. Dorim sa initiem un proces prin care elevii si profesorii sa experimenteze, alaturi de arhitecti si specialisti, pasii necesari de la o idee, la un proiect si realizarea acestuia, care sa fie continuat an de an, in scoli din toata tara.
Data castigarii: 27.02.2020